Hits

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ... ΜΕΡΟΣ Α΄

Ένα ακόμα Ελληνικό καλοκαίρι βρίσκεται περίπου στη μέση του, και όπως ο κάθε σύγχρονος αργόσχολος Αστός, ξεκίνησα χαρούμενος και γω, να γυρίσω στα πάτρια εδάφη της επαρχίας.

Ξεκινώ λοιπόν να ετοιμάζω πράγματα, γεμίζω βαλίτσες και τις φορτώνω στο αυτοκίνητο.. ήρθε η ώρα να βάλω βενζίνη, γνωρίζοντας απο το προηγούμενο βράδυ οτι θα χρειαστώ 1,55 για το κάθε λίτρο...

ΑΜΕ!!
Μέσα σε ένα βράδυ η βενζίνη του Ελληναρά είχε φτάσει στα 1,68.                ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ!!!!!



Γαμωσταυρίζοντας, ευγενικά (όπως μόνο οι διπρόσωποι Έλληνες ξέρουν) λοιπόν ζητάω απτον κούρδο μαλάκα (που έφαγε τη Δουλειά του gas station boy έφηβου Έλληνα)
(παρένθεση.. ή πακιστανοί ή κούρδοι ή μουνάρες πλέον σου βάζουν βενζίνη, αν και προσωπικά προτιμώ το τελευταίο ας με κλέβουν.. τέλος παρένθεσης)
να φουλάρει το ντεπόζιτο, και καταλαβαίνω οτι μου έφυγαν 50 ευρό στο καλημέρα σας...

Μαλάκα, πριν 2 χρόνια με 50 ευρό πήγαινε και γυρνούσε κάποιος απο Θεσ/νίκη... τι κατάντια είναι αυτή?



Έχω ήδη διασχίσει κάποια χιλιόμετρα ρίχνοντας καντήλια στον κάθε επίδοξο Σουμάχερ με τα ιδιόρρυθμα σούπερ οχήματα των 85 αλόγων... Μαλακισμένες σφήνες, επιταχύνσεις ενώ μπρος τα πάντα είναι ακίνητα, κορναρίσματα, καντήλια σε γυναίκες οδηγούς, μόνο και μόνο γιατί είναι γυναίκες.. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ! ( το κάνω και εγώ από απωθημένα, οπότε δεν τους κατηγορώ!!!), και γενικά μια μαλακισμένη στάση του "τον έχω μεγαλύτερο απο όλους"...

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
, όσο και να επιταχύνεις με το αμάξι, ΠΑΝΤΑ αμάξι θα οδηγείς, πράγμα που σημαίνει οτι όσο γρήγορα και να πας, 1-2-3... 10 χιλιόμετρα πιο κάτω, πάλι μπροστά μου θα σαι. ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΟΔΗΓΕ, δεν έχει ουσία το να επιταχύνεις και να κόβεις σα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που είσαι, γιατί απλά έχεις μικρή ψωλή.

Τα ίδια διόδια θα βρούμε, την ίδια κίνηση, τα ίδια έργα πριν τη Πάτρα, και κάπου θα σταματήσεις να φας κάτι.. (Τότε συμβαίνει αυτό το εκνευριστικό, που όσους προσπέρασες, θα τους βλέπεις να συνεχίζουν και να σε περνάνε ξανά..) Και ξέρεις γιατί? ΓΙΑΤΙ αυτοί ΜΑΛΑΚΑ οδηγούσαν ήρεμα, με σταθερή ταχύτητα, ακίνδυνα! και το σημαντικότερο? ΕΚΑΨΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ!!!!!!



Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσεις να γκρινιάξεις για την τιμή των καυσίμων, υπολόγισε λίγο το πόσο μαλακισμένα οδηγείς, και θα καταλάβεις οτι εσύ καις παραπάνω...

Point Taken ελπίζω απο όποιον φιλόδοξο πιλότο πίστας διαβάσει το παραπάνω.. και να τονίσω οτι ΔΕΝ αναφέρομαι σε μηχανές.. μιας και οι μηχανές όντως φτάνουν πιο γρήγορα.. και έχει και πιο πολύ πλάκα!!!

Συνεχίζοντας λοιπόν το ταξίδι μου, αρχίζω να απομακρύνομαι απο την Αθήνα και πλησιάζω αισίως στα πρώτα διόδιαααααα.... Εκεί λοιπόν βλέπω το εξής τραγικό... Όχι μόνο ΔΕΝ ενοχλούνται οι οδηγοί απο τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ...

το καταλάβατε ή να το ξαναπώ? ας το ξαναπώ...

ΠΑ ΡΑ ΝΟ ΜΑ
διόδια τα οποία έχουν στηθεί για να παίρνουν χρήματα απο το κόσμο (όποιος απορεί να ανατρέξει στα Συνταγματικά δικαιώματά του και να διαβάσει τι εννοώ), χρήματα τα οποία ΔΕΝ είναι κρατικά αλλά ιδιωτικής επιχείρησης (εξού και ο λόγος που ΔΕΝ σε συλλαμβάνει αστυνομικός αν περάσεις και ΔΕΝ πληρώσεις, παρότι κάθεται δίπλα σου) αλλά επιταχύνουν, κάνουν σφήνες ο ένας στον άλλον για να προλάβουν να "πληρώσουν" πρώτοι την ελεύθερη διέλευση που δικαιούνται σαν φορολογούμενοι πολίτες!!!!!!!

Περίπου 100 χιλιόμετρα πριν τη Πάτρα, συναντώ ροζ κολονάκια στη μέση του δρόμου χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς φωτισμό, χωρίς τίποτα! Σκέφτομαι "δε μπορεί, πάνε χρόνια απο όταν ξεκίνησαν τα έργα, πρέπει να έχουν τελειώσει, κάτι άλλο θα έχει συμβεί!"

ΚΙ ΌΜΩΣ! Τα έργα είναι ακόμα μισά και μέσα στη μέση του δρόμου!!!!

Οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι μόνο 2, με ροζ λαστιχένια κολονάκια να χωρίζουν στη μέση το πάω απτο έρχομαι!


Μου γεννιέται εκεί η απορία του αν τελικά ανακαλύφθηκε το Αδαμάντιο, κ με αυτό κατασκευάζουν τα διαχωριστικά στο δρόμο!

ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΡΕ ΦΙΛΕ
να καταλάβω το πως αλλιώς θα σταματήσει μια λαστιχένια πούτσα μισού μέτρου το απέναντι φορτηγό απτο να πέσει πάνω μου!


...Μισή ώρα μετά βγαίνω απτα έργα και προσπαθώ να ηρεμήσω όταν παίρνω χαμπάρι οτι και άδειος να είναι ο δρόμος, ο Σουμάχερ απο πίσω, απαιτεί να οδηγήσεις τέρμα δεξιά, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΑ, για να μη χρειαστεί να κόψει καθόλου το τιμόνι του, και να σε προσπεράσει ανενόχλητος!.. Κοιτάω το κοντέρ μου και βλέπω οτι πηγαίνω με 100. Ήδη 20 χιλιόμετρα πάνω απο το όριο! Προσπαθώ να κάνω δεξιά για να περάσει ο μαλάκας πίσω μου, ελπίζοντας οτι εντάξει, έπεσα ξανά στη περίπτωση...

....Εκεί κατάλαβα το πόσο έξω είχα πέσει...

 Ο Μαλάκας της Αθήνας τελικά υπάρχει παντού και απλά λέγεται Έλληνας.. Οποιοσδήποτε βρισκόταν πίσω μου, απαιτούσε να κινούμαι τέρμα δεξιά, με άδεια την αριστερή πλευρά, για να με προσπεράσει ήρεμος.






Θέλετε να προσπεράσετε? δοκιμάστε απτην Αριστερή πλευρά, πάνω σε στροφή, και εγώ θα προσεύχομαι να περνάει άδειο λεωφορείο εκείνη τη στιγμή.. ίσα ίσα για να δω τις λαμαρίνες τη καυλοάμαξού σας να πετάγονται 200 μέτρα μακρυά.

Υστερόγραφο: Έφτασα ζωντανός, γύρισα με τα ίδια νεύρα, φλας αναμμένο ΔΕΝ είδα πουθενά σε κανέναν, και συνεχίζω να εύχομαι να τρακάρουν και να καούν ζωντανοί όλοι οι παρόμοιου τύπου οδηγοί, μαζί με τη καριόλα χαζογκόμενα που συνήθως είναι συνοδηγός... ΚΑΡΚΙΝΟ!


-Devlin

4 σχόλια:

  1. re file poso isxuei xaaxaxaxa! ekeini tin wra iremos tou kaneis ena kwlodaxtulo kai dunamoneis tin mousiki :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θέμα είναι οτι ΑΝ κάτσεις να κωλοδαχτυλιάσεις το κάθε μουνόπανο που συναντάς στο δρόμο, θα κάνεις το μισάωρο δρομολόγιο 2 ώρες στη καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα ρε, καλη φαση η εθνικη Αθηνων-Πατρων. Εγω νιωθω σαν τον pacman οταν περναω μεσα απο τους κωνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pac man έτοιμος να γίνει κιμάς απ'το απέναντι φορτηγό γαμώ το κέρατο!!! 1 κώνος διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή