Hits

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

ΤΥΠΟΙ ΦΙΛΩΝ                                   


1. Ο μικροκαμωμένος - μικροκαμωμένη
Τον συναντούμε συχνά σχεδόν σε κάθε παρέα ατόμων. Πρόκειται για το λιγότερο προικισμένο σε μέγεθος άτομο, που για κάποιο λόγο απολαμβάνει τη προστασία όλων των υπολοίπων, εκμεταλευόμενος το γεγονός αυτό για να κλαψομουνιάζει στη παραμικρή ευκαιρία, είτε γιατί δε μπορεί να βρεί ρούχα στο μέγεθος του (όλοι το σκέφτονται, μα κανείς δεν του προτείνει να ντυθεί με τα βαφτιστικά του) είτε γιατί δε φτάνει το βάζο με το γλυκό στο πάνω ράφι της μάνας του! Get Over It FRODO!
Για κάποιο λόγο όλοι τον προτιμούν σε μια βόλτα με μηχανή ή αυτοκίνητο, γιατί απλά δεν πιάνει σχεδόν καθόλου χώρο!!!!!!
Εμφανή μειονεκτήματα δεν έχουν, πέραν του οτι όλοι πρέπει να προσέχουν ώστε να μην τους πατήσουν καταλάθος...

2. Ο χοντρούλης - χοντρούλα
Θα έλεγα οτι απλά είναι συχνό φαινόμενο, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτός το γαμημένος τύπος έχει κάνει κατάληψη στο σύμπαν! Το πως διατηρούν το βάρος τους, ακόμα και αν τους αφήσεις ένα μήνα μόνους τους στη Σαχάρα χωρίς φαι και νερό, είναι κάτι που επιστημονικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ!
Τα μειονεκτήματά τους είναι σαφώς τα κόμπλεξ και ο χώρος που απαιτούν ακόμα και για να κλάσουν!
Τα θετικά τους είναι ο χρόνος που έχουν αφιερώσει στο φαγητό, πράγμα που τους κάνει τέλειους μάγειρες η σύμβουλους για το που θα βρεί κανείς το καλύτερο παγωτό η σουβλάκι όταν τα πάντα είναι κλειστά (ακόμα και Μ. Σάββατο... ο χοντρός πάντα έχει καβάτζες!!!!)                            3.Ο ψεύτης - ψεύτρα
Πανταχού παρών σε οτιδήποτε συνέβη ποτέ, ακόμα και ας μην είχε γεννηθεί, θα έχει σίγουρα κάποιο γείτονα γνωστού ξαδέρφου του τάδε, που του μετέφερε ακριβώς τι συνέβη!
Ο Ψεύτης έχει πάντα κονέ τον ίδιο το πρωθυπουργό, ακόμα και για να μπεί σε ένα club. Το πως τρώει όλη η παρέα πόρτα παραμένει απλά άγνωστο...
Πάντα η σεξουαλική επιτυχία του είναι ζηλευτή ακόμα και στον Δον Ζουάν αν πρόκειται για άντρα, ή στην Angelina Jolie άν πρόκειται για γυναίκα.
Όποιος τύχει και διασταυρώσει βλέματα μαζί του, αυτόματα τον γουστάρει ή τον ζηλεύει!
Το nickname μάγος προέρχεται απτο οτι έχουν πάντα ένα Δράκο κρυμμένο στο μανίκι τους, και στο ότι τα ψέματά τους είναι τόσο χαζά, όσο τα παιδικά παραμύθια με μάγους δράκους και ξεκωλιάρες πριγκίπισσες!!! ...τώρα που το σκέφτομαι, καμία πουτάνα δεν άνοιξε απλά τα μπούτια της στο μαλάκα πρίγκιπα, έπρεπε πρώτα να περάσει τα πάνδυνα για να κερδίσει τι??? Μια παρθένα που ούτε να το  πάρει στο στόμα δεν ήξερε!!!! (φίλε εγώ θα γαμούσα τη κακιά μάγισσα! πιο περπατημένη φαίνεται..)4. Ο κουμπαράς
Παρεξηγημένο είδος γιατί μπερδεύεται συχνά με το φραγκάτο (βλ. νούμερο 5) σε σημείο που δημιουργούνται αναγκαίες παρεμβάσεις απο μένα, και βαριέμαι να αναλύω!!!!!!!!!!
Είναι συχνά στις μεγαλύτερες ηλικίες της παρέας (κοντά 30-35), είχε προνοήσει απο πριν να βρεί μια δουλειά της προκοπής, και παρότι είναι ψιλοσάπιος λόγω κούρασης, καταλήγει να είναι πάντα αυτός που φορτώνεται να κανονίσει τα πάντα ( ή να μεταφέρει τους λιγότερου υπεύθυνους λόγω του οτι είναι απο τους λίγους που έχουν όχημα!!!), να κάνει πλάνο ακόμα και για το τί ρούχα θα φέρει αν ξεμείνει κάποιος... Τρελό του σκάλωμα ο προγραμματισμός και η τάξη στα πάντα.
...εεερ...
Μου δημιουργείται μια εικόνα στο μυαλό όσο γράφω, ο κουμπαράς και ο Mister Monk να κάνουν αλλαξοκωλιές πάνω σε ένα μουτζουρωμένο σορό απο Post it χαρτάκια!!!... Groovy BABY!                                      


5. Ο φραγκάτος
Ο καλομαθημένος μαμάκιας της κάθε παρέας, προέρχεται απο αστική ή μεγαλοαστική οικογένεια, δεν έχει δουλέψει ποτέ πραγματικά στη ζωή του (πιστεύει ακόμα οτι το PR σε νυχτερινά μαγαζιά είναι εργασία) και αγχώνεται για θέματα όπως το "πότε θα πάω το αμάξι στο πλυντήριο? ταιριάζει η μπλούζα με τα παπούτσια μου? λες να αγοράσω αυτό, ήηη αυτό!?"
Κουβαλάει μόνιμα πάνω του, τουλάχιστον 50 ευρό, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς στη τράπεζα χωρίς ίχνος lag απο τους γονείς του, πράγμα που αν συμβεί, ο φραγκάτος αντιδρά σαν να βρέθηκε μπρος στη συντέλεια του κόσμου... Οι γονείς του δεν του έχουν χαλάσει ποτέ χατήρι, και σε κάθε γενέθλιά του σπαταλούν για δώρο χρηματικά ποσά που ισούνται με την ετήσια φορολογική  δήλωση ενός normal ατόμου!
Ο φραγκάτος είναι ο πονοκέφαλος όλων, κανένας όμως δεν τον στέλνει στο διάολο για να μην φορέσουν τη ταμπέλα του κομπλεξικού.

Τα αρνητικά του είναι το πρήξιμο αρχιδιών που προκαλεί, όταν ΔΕΝ μπορεί να κατανοήσει οτι οι υπόλοιποι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ χρήματα, μιας και του ίδιου δεν του έλειψαν ποτέ, και οι μαλακισμένες προτάσεις του για εξόδους σε night clubs που δε συμπαθεί κανείς άλλος απο τη παρέα....

Τα θετικά του? είναι κάτι σαν τοκογλύφος στο σύνολο.. Μπορείς πάντα να δανειστείς χρήματα, αλλά θα στο χτυπάει μια ζωή! Αν το κάνεις, τότε του ανήκεις...
Welcome to my cell you little bi-a-tch!

6.O Κομπλεξικός
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτό το τύπο φίλου...
Είναι ο κλασσικός ΣΠΑΖΑΡΧΙΔΗΣ που πάντα έχει δίκιο, πάντα ξέρει τα πάντα, πάντα κάνει τα πάντα καλύτερα απο τους άλλους, πάντα έχει πάει παντού, μα ΠΟΤΕ δεν μπορεί να σου πει το λόγο που είναι τόσο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ! Δεν έχει κάνει ούτε πρόκειται να κάνει τίποτα στη ζωή του, θα ναι πάντα ο μαλάκας που μιλάει πολύ και δεν κάνει σε πράξη τίποτα.
Πως τον αναγνωρίζεις? Είναι ο καραγκιόζης που πετάγεται την ώρα που μιλάει κάποιος διακόπτοντας τον, λέγοντας μια δική του εμπειρία ή λέγοντας απλά μια μαλακία... στη τελική, για τον ίδιο μόνο ότι έχει να πει αυτός έχει σημασία...
Ανήκει κλασσικά στους μικροψώληδες της παρέας, πράγμα που δικαιολογεί τη μαλακία που τον δέρνει καθώς και όλα του τα κόμπλεξ, και προσπαθεί μέσα απο υλικά αντικείμενα να δείξει τον αντρισμό του. (Συνήθως είναι κάγκουρας, αν και δεν το παραδέχεται)

Τα αρνητικά του? Η ίδια του η ύπαρξη
Τα θετικά του? ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Συμβουλη? "κόψε τον"

(Υ.γ: σκότωσέ τον!)
8. Η κατίνα
Η καργιοκαργιόλα της παρέας, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, είναι απλά για ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ. Είναι μόνιμος συλλέκτης πληροφοριών για τους πάντες γύρω της, τις οποίες χρησιμοποιεί όταν ακούσεις τη φράση "φιλενάδα έχω νέα" απο το κωλόστομά της.
Συνήθως είναι πανηλίθια άτομα με κανένα απολύτως ενδιαφέρον πέραν του κουτσομπολιού και του shopping therapy..
Χοντροκώλες κοντές με βαμμένα γύφτικα μαλλιά, όπως συνήθως είναι, δεν αποτελούν συχνά το επίκεντρο της προσοχής, εκτός και αν βρεθεί κάποιος κομπλεξικός η αγάμητος στο δρόμο τους. Τότε είναι που η έπαρσή τους χτυπάει ταβάνι και δεν έχουν όρια....
Το μέλλον τους έχει ήδη οριστεί... Οραματίζομαι τη κάθε καργιόλα με ροζ ριχτή ρόμπα, ροζ τσόκαρα,  ένα μισοτελειωμένο Ελληνικό στο ένα χέρι, το ακουστικό του τηλεφώνου στο άλλο, και το στόμα αφού δεν κάνει πίπες, να πηγαίνει ροδάνι!
Τα αρνητικά τους? Είναι κάτι σαν ίωση, όσο κυκλοφορούν με τη παρέα προκαλούνται προβλήματα απο το πουθενά.. Όταν λείπουν, τα συμπτώματα εξαφανίζονται!
Τα θετικά τους? Μπορείς να της κάνεις κονέ με τον κομπλεξικό, και να τους πετάξεις και τους 2 στη θάλασσα!!!!!!!!!!                                       


9.Ο Gadgetakias
O Mister Fix it της παρέας! Φορέας μικρών εργαλείων, ηλεκτρονικών αντικειμένων, ποτενσιόμετρων, ραδιογωνιόμετρων, πιεσόμετρων ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!
Δεν έχω καταλάβει ακόμα ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ τα χωράνε όλα μέσα σε μια τσάντα!
Άν σου χαλάσει το κινητό η χρειαστείς επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ο gadgetakias έχει πάντα τα κατάλληλα TOOLS για τη δουλειά! .. Αλλιώς απλά θα πατήσει το Combine και θα τα δημιουργήσει...
Έχει ερωτική σχέση με το λογαριασμό του στο Ebay, είναι ο καλύτερος πελάτης του Paypal και συνήθως ζει απο αυτό. Ούτε ο ίδιος δεν θυμάται πως απο gamer βρέθηκε με 8 κινητά και 4 laptop για επισκευή κάθε βδομάδα, αλλά υπομονετικά εξακολουθεί να μαζεύει XP και να χτυπάει Repairs!
Παραμένει το πιο χρήσιμο μέλος μιας παρέας, μιας και μπορεί με ένα συνδετήρα και μια Babaloo να αφοπλίσει πυρηνική κεφαλή!
Απολαμβάνει την αγάπη όλων μιας και όλοι κρέμονται απο αυτόν και τον "κουμπαρά"! .. Άν τύχει να κάνει combine τα 2 skills, τότε είναι A MUST HAVE PERSON σε κάθε κύκλο!

Τα αρνητικά του? Έχει σπαταλήσει πολλά χρόνια σε online pc games και τα τελευταία χρόνια καίγεται στο Xbox. Όλοι εύχονται να μην ξυπνήσει ξανά μέσα του ο Gamer γιατί μπορεί να εξαφανιστεί απο προσώπου γης για ... μήνες...
Τα θετικά του? Έχει μια λύση για όλα! Είναι Cool γιατί μπορεί και το ξέρει. Έχει τρελή υπομονή, και είναι γαμώ τα παιδιά για παρέα...

(Δυστυχώς τα χρόνια συνεχούς gaming, τον σκούριασαν λίγο στο θέμα "γκόμενας"... οπότε πρέπει να του πρήζουν όλοι συνεχώς τα αρχίδια, μπας και σηκωθεί απτη καρέκλα να μιλήσει σε κάποια...)
10. Ο ανεύθυνος μπατίρης!
Η προσωπική μου συμπάθεια!
Είναι ο φίλος που είναι άνεργος μόνιμα, άφραγκος μόνιμα, μα για κάποιο λόγο επιβιώνει! Όλοι του έχουν δανείσει χρήματα χωρίς να περιμένουν επιστροφή, μα κανείς δεν ξέρει πως τα βγάζει πέρα. Είναι το παράδειγμα της αυτοκυριαρχίας, όταν 10 λεπτά πριν φτάσει στη καφετέρια δανείστηκε χρήματα για να πάει super market, και κατέληξε με διπλή παραγγελία!! ...και ΜΗΔΕΝ χρήματα στη τσέπη!
Είναι το λάθος άτομο για οικονομικής φύσεως συμβουλές, μα είναι ο καταλληλότερος για να σου πει πως θα ρίξεις την απέναντι γκόμενα!!!
Συνήθως είναι μαστροχαλαστές, δεν πετάνε τίποτα μήπως και χρειαστεί, και το σπίτι τους θυμίζει κάτι ανάμεσα σε νεκροταφείο νεκρών συσκευών κ χωματερή!
Ο τρόπος επιβίωσής του παραμένει μυστήριο, μα με σιγουριά λέμε πως είναι το άτομο της παρέας που κάνει πιο πολύ SEX απο όλους...
Τα αρνητικά του? Δε μπορείς ποτέ να τον υπολογίζεις σε κάποιο ταξίδι η βόλτα χωρίς να χρειαστεί να του τσοντάρεις χρήματα!
Τα θετικά του? Για περίεργο λόγο είναι απο τα πιο συμπαθή άτομα στο σύνολο και πάνω απο όλα, ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΚΟΜΕΝΕΣ!!! (χωρίς να μοστράρουν χρήματα, αυτοκίνητα)

                                 

Οι κατηγορίες είναι συχνά αλληλένδετες, πράγμα που σημαίνει πως ένα άτομο μπορεί να ανήκει σε παραπάνω απο μια ταυτόχρονα. Τέτοιες περιπτώσεις περιπλέκουν τα πράγματα και προκαλούν καυγάδες τριβές και διαμάχες σε προσωπικό επίπεδο.. Ο "κομπλεξικός" ή ο "φραγκάτος" πχ δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον ανεύθυνο μπατίρη για πολύ, ο ένας θα θέλει βόλτα σε κάποιο καγκούρικο μέρος και ο δεύτερος θα απεχθάνεται τέτοιου είδους εκδηλώσεις γιατί ξέρει οτι μπορεί να ρίξει γκόμενα ακόμα και στο συνοικιακό mini market, άρα δεν χρειάζεται να τραβηχτεί μέχρι εκεί...

Φυσικά σχέσεις αγάπης (gay μορφής συχνά) είναι πιθανό να αναπτυχθεί μεταξύ του "κουμπαρά" και του "ανεύθυνου μπατίρη" για ευνόητους λόγους! Αν και η οργανωτική τάση του ενός απέναντι στην σταρχιδιστική τάση του άλλου μας προσφέρουν άπλετες στιγμές πρηξαρχιδίασης, και μας θυμίζουν τα νεανικά μας πρότυπα!

                                  


..........Όποιος βρει ομοιότητες με πραγματικά άτομα, να γνωρίζει οτι είναι εντελώς ΗΘΕΛΗΜΕΝΟ!!!


-Devlin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου