Hits

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

REAL STEEL...



(Πριν ξεκινήσουμε, να ξεκαθαρίσω πως, γυναικάκια, σοφιστικέ τύποι, και υποστηρικτές του αλμαδοβάρ, καλό θα 'ταν να κλείσουν το "παράθυρο", και να αποκτήσουν γούστο... )


Πέρασε μια δεκαετία από τη τελευταία φορά που πέρασε έστω και μία εικόνα Jumaru (anime 1983-1984) από το μυαλό μου. Είχα διαγράψει εντελώς την ανάμνηση, τόσο της ανθρωπόμορφης μινιατούρας, που πλακωνόταν στο ξύλο σε αυτοσχέδιους αγώνες, όσο και του Σανσίρο να περπατά απογοητευμένος σε κάθε ήττα, γυρνώντας λίγο μετά κόβοντας κώλους!

Όλα αυτά.. Μέχρι που έσκασε μπροστά μου, το trailer...



Όχι δεν πρόκειται για μεταφορά του jumaru στη μεγάλη οθόνη, ούτε για remake. Πρόκειται καθαρά για μια ταινιάρα επηρεασμένη από την ιδέα του anime, που αξίζει ΚΑΘΕ λεπτό που χαλά κανείς για να την δεί.

Γρήγορη Δράση, Σκηνικά, οπτικά εφέ, ξύλο, γραφικά επιπέδου transformers 3, Storyline μεταξύ πατέρα γιού, μπλεξίματα με τον υπόκοσμο, ΠΑΛΙ ξύλο, μπλεξίματα με γκόμενες, ΚΙ ΑΛΛΟ ξύλο, αυθεντικές κινήσεις box, υπόνοια τεχνητής νοημοσύνης, μια ματιά στο μέλλον, ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ, και τέλος η επική στιγμή του Hugh Jackman να αναλαμβάνει προσωπικά τον αγώνα του Atom...



(όπου Atom, βλέπε ένα ρομπότ σαβούρα μάντρας, φτιαγμένο για σπάρινγκ, με καμία προδιαγραφή για κανονικούς αγώνες)   




Τι πραγματικά είναι αξιοπρόσεκτο όμως... Υπάρχει μια συνεχής ροή βίας στη διάρκεια της ταινίας, που για κάποιο λόγο είναι άψογα συνδυασμένη με μελό σκηνές, διαλόγους που εξελίσσουν τη πλοκή, χιούμορ, ακόμα και αναφορές σε ονόματα του παρελθόντος (κάτι που προσωπικά εκτιμώ)... βλέπε "Sugar ray".

Τα "γραφικά" της ταινίας, όπως τα λέει ο λαός, είναι προσεγμένα, καθαρά (πολύ σημαντικό αν θες να αποφύγεις το μπουρδούκλωμα του transformers 1-2), και πάνω από όλα.. "ανθρώπινα".

Ρεαλισμός, πραγματικές κινήσεις ανθρωπίνου σώματος, προπόνηση του ρομπότ με τον jackman, είναι μερικές απ'τις πινελιές που σε κάνουν να μπεις στο πετσί του ρόλου, ειδικά αν ασχολείσαι με τύπου μποξ αθλήματα.



                           

Ένιωσα τη προπόνηση στο πετσί μου, όταν έδειξαν το Jackman να "πιάνεται" στη διάρκεια της άσκησης.

Ένιωσα τα μάτια του Atom να κρύβουν μέσα τους μια προσωπικότητα, μια ψυχή, σε μια καλά προσεγμένη σκηνή όπου απλά κοιτάει ένα καθρέπτη... Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η κατάλληλη μουσική υπόκρουση, σε σωστά τοποθετημένα πλάνα...

Το συναίσθημα που κρυβόταν στις τελευταίες στιγμές της μάχης, ήταν το ζουμί της όλης υπόθεσης.

Όπως στη ζωή, έτσι και στο ρινγκ,
 "Δεν έχει σημασία το πόσο δυνατά χτυπάς, μα το πόσο δυνατά αντέχεις να χτυπηθείς και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά"...



Έγινα γκόμενα, βούρκωσα, και ένιωσα ευτυχισμένος που έδωσα 2 ώρες από τη ζωή μου, για να δω ένα τέτοιο αριστούργημα...

10/10

-Devlin

26 σχόλια:

  1. αρχικά FIRST!Δεύτερον θα τη δώ μόνο και μόνο επειδή ο Jackman είναι ΚΑΥΛΑΣ!και όχι γι αυτα τα σιδερένια τέρατα.Ωραίο αρθρο όμως.αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Devlin to ergo kalo einai alla ESY eisai mia 29xronh PSOLH. Epeidh se biasan sth paidikh sou hlikia exeis kolhsei se videogames kai sci fi movies... ante re mouni! An ta grafe kana 22xronos 8a to dexomoun PALIO MPINE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταινία ΡΕ ΖΩΟ έχει μήνες που βγήκε...blog για ταινίες και μουσική και λοιπά κανουμέ πριν ή λίγο αφού βγουν... ΤΩΡΑ τ'ανακαλυψες ρε κρετίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lol! γιατι ρε μαλακες που λεει οτι προκειται να βγει αυριο ξερω γω? Τωρα την ειδε τωρα εγραψε
    χαχαχαχαχαχαχαχα δεν υπαρχετε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέλεκυ είναι ακριβώς έτσι που τα λες άνθρωπε,εγώ ακόμα δεν την είδα την ταινία,αλλά και μόνο το γεγονός να δω κάτι κοντινό στο Plowres Sanshiro με βία για ενηλίκους,μποξ και τεμαχισμούς/σπασίματα,χωρίς να είναι άνθρωποι + τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ταινίας που δίνεις,με ψήνει άσχημα.
    Προς τα cave-trolls που "συχνάζουν" εδώ για κράξιμο,να πάτε να γαμηθείτε με κουδουνίστρες.Κάποια πράγματα μπορεί να τα μάθεις κατόπιν εορτής... Ε ΚΑΙ ΛΟΙΠΌΝ;!;!;!Μπάτσους στ' αρχίδια μου σας έβαλα;!;!Suck my robot balls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. malakes h tenia gamaei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ekatsa xthes kai thn ida
    exeis dikio, eidika o teleutaios gyros einai ola ta lefta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Devlin grapse gia to Titaniko ti orea tainia na paei na thn dei o kosmos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Devlin grapse gia to Fight Club na paei na to dei o kosmos... as exei enan aiona pou bghke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη ενημερωμένοι bloggers είναι bloggers ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το είδα και εγώ χτες. Σε σχέση με κάποιες άλλες μαλακίες που έχω δει φέτος (δηλαδή ταινίες του 2011) ήταν πολύ καλό. Μου μυρίζει και Νο2...
    Πέλεκυ ωραίος ρε. Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως στη ζωή, έτσι και στο ρινγκ,
    "Δεν έχει σημασία το πόσο δυνατά χτυπάς, μα το πόσο δυνατά αντέχεις να χτυπηθείς και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά"...
    ayto akribws re!opoios de to pianei einai h gkomenitsa h kana malakisthri pou to taizan oi goneis tou sto stoma mexri ta 27(@mekius)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *@mikeius.aytos o blakas telws pantwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mikeius,είχα την κουβέντα σου τις προάλλες με τα greeklish και μου 'παν να πας να γαμηθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιλαμβάνομαι τον τρόπο σκέψης σου αλλά η ταινία ήταν ακόμα μια αμερικανιά που δεν θα έβλεπε κανείς αν δεν ηταν ο Jackman. Θα είχα τον ενθουσιασμο σου για την ταινία αν ημουν ίσως 15 χρονών.

    Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. epesan oi karioles pali re poysth...
    Ti tha ginei re mparmpa? tha tis ksanaftiakseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. FTIAKSTE TIS KARIOLES PALI RE!!!!
    NA EXOYME TIPOTA NA ASXOLOYMASTE!
    GO TROLLIN SEE THEM HATING!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λάθος για εντολές απο μασώνους..είστε καθαρά αμερικανοκινούμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάρτε και ποπ κορν για να μοιάζετε όπως τα είδωλα σας ρε αμερικανόφιλα άθεα πουστράκια

      Διαγραφή
  18. Πραγματικα καποιοι την βρισκουν ακομα με το να χωριζουν τες ταινιες σε αμερικανιες και κουλτουριαρικες και αδελφιστικες κλπ ε; Πλακα που εχουν . Στο μεταξυ ποσες και ποσες ταινιες ωραιες στο ειδος τους θα χασουν καποιοι μονο και μονο επειδη της βαζουν ταμπελα ειναι κριμα, γι΄αυτους μονο ομως. Η ταινια ειναι ωραια και ειδικα επειδη εχει στοιχεια απο τον Juohmaru.

    ΑπάντησηΔιαγραφή