Hits

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μηχανές VS Καρούλια...





Πριν 20 χρόνια, όταν μιλούσαν για το 2000+ όλοι είχαν κατά νου, ιπτάμενα αυτοκίνητα, ευημερία, παγκόσμια ειρήνη, και κάτι γκρι μεταλλικές ολόσωμες gay ενδυμασίες.. Ζώντας στην εποχή του 2000+ το μόνο που παρατήρησα είναι καυσαέριο, αφραγκίες και πεζοδρόμια γεμάτες σκονισμένες σακαράκες.

(χμμ, κάπου έχω ξανακάνει παρόμοια εισαγωγή αλλά πραγματικά βαριέμαι να ψάξω οπότε..)
Ποσοστιαία απόκλιση απ'το στόχο? ...PPPFAIL!



Σαν οδηγός και των 2, "επιβιώνοντας" καθημερινά το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας (υπάρχει και σοβαρότερο, στην όμορφη κατσικοσυμπρωτεύουσα),  μπορώ να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη πάνω στο θέμα από έναν μανιακό μηχανόβιο, ή ένα κεφτέ του καναπέ που οδηγεί μόνο smart ή Yaris... ΟΠΟΤΕ:



  • ΑYTOKINHTA:
                                      


Τα αυτοκίνητα φίλε αναγνώστη, από όταν βγήκαν ταινίες του style The Fast and The Furious, αποτελούν το λόγο ύπαρξης πολλών κατηγοριών υπανθρώπων, πιθήκων, και γενικά δίποδων με νοημοσύνη λίγο ανώτερη από αυτή μιας πατημένης κουράδας στη Θεμιστοκλέους... (ενώ βρέχει).
Είναι αντικειμενικά το πιο άβολο μέσο μεταφοράς μέσα στα αστικά κέντρα, και κύριος υπεύθυνος για τη λεγόμενη "ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΙΝΗΣΗ" που αντιμετωπίζει ο κάθε συνάνθρωπος-οδηγός όσο πλησιάζει κεντρικές αρτηρίες, είτε προσπαθώντας να φτάσει στην ώρα του στη δουλειά του, είτε προσπαθώντας να βγάλει τη γκόμενα που βαριέται να κουνήσει το κώλο της βόλτα.

Με την ύπαρξη τόσων μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι πραγματικά ηλίθιο το να προτιμάς το αυτοκίνητό σου για να πας οπουδήποτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Δημιουργείς κίνηση, μποτιλιάρισμα, ενοχλείς τους γύρω σου, και συνήθως καταλήγεις στο να βρίζεσαι με το πακιστανό στο φανάρι ενώ προσπαθεί με το ζόρι να σου καθαρίσει το γεμάτο ΣΚΑΤΑ παρμπρίζ σου (που παρεμπιπτόντως είναι όντως βρώμικο!) ή με τον πίσω οδηγό επειδή τόλμησε να σου κορνάρει όταν οδηγείς σαν μαλάκας με 30 χιλιόμετρα την ώρα σε κεντρικό δρόμο... Πριν πεταχθεί κάποιος πανέξυπνος να πει τα κλασσικά μπαρμπούτσαλα του στυλ "ναι όμως τα λεωφορεία αργούν να έρθουν και εγώ βιάζομαι", να πω ότι : ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ οδηγέ, αν δεν υπήρχαν 4 αυτοκίνητα σε κάθε οικογένεια τα οποία κινούνται ταυτόχρονα στο δρόμο, ΔΕΝ θα υπήρχε κίνηση και ΔΕΝ θα αργούσε το λεωφορείο να έρθει, να παραλάβει την αυτού μεγαλειότητα  σου!
(Ας μην υπολογίσουμε την αναλογία απόδοση - κόστους του να οδηγείς αυτοκίνητο σε ώρα αιχμής, αντί να κυκλοφορείς σαν απλός θνητός με το μετρό)

Η ανεύρεση parking είναι κάτι μάταιο ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, όχι μόνο στην Αθήνα... Πάντα κάποιος έχει φτάσει 5 λεπτά πριν από εσένα και έχει πιάσει τη θέση που κοζάρεις 3 μέρες τώρα. Το να προσπαθείς να παρκάρεις οπουδήποτε στο κέντρο, είναι κάτι σαν να προσπαθείς να γαμήσεις παρθένα που κουνιέται, ενώ έχεις ήδη πάρει LSD!



Οικονομικά αν σκεφτείς την τιμή της Βενζίνης σήμερα, είσαι εντελώς Off Budget αν σαν εμάς τους υπόλοιπους είσαι κοινός πολίτης και όχι ο γιος του Bill Gates... Τα service του ξεκινούν από τα 300 ευρό, και η παραμικρή ζημιά μετριέται το λιγότερο σε διψήφιο νούμερο > 50.

Οι δικαιολογίες για τη χρήση του είναι συνήθως PATHETIC, παρόμοιες με το "και όταν βρέχει πως θα κυκλοφορείς?" ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΡΕ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΕ! Γι'αυτό ανακαλύφθηκαν! .. Και στη τελική, Στην Ελλάδα ζεις, πόσο βρέχει κάθε χρόνο? 30, 35 μέρες? Παραπάνω αποκλείεται, οπότε άσε το ντολμαδάκι στην άκρη βουτυρομπεμπέ, και πέσε πάρε καμία κάμψη που έχεις πάθει δισκοπάθεια απ'τον πολύ καναπέ στα 25 σου.




Ο κύριος λόγος που τα μισώ όμως είναι άλλος..
Το αυτοκίνητο εκτός από εργαλείο για μεταφορά, έχει αντικαταστήσει το ΠΕΟΣ σε πολλούς άντρες, καθώς νομίζουν πως όσο πιο κωλοφτιαγμένο είναι το καρούλι τους, τόσο μεγαλύτερο ματζαφλάρι νομίζουν οι γκόμενες πως θα 'χουν...
Κάθε μαλακισμένη οικογένεια, έχει από ένα κανακάρη, που τη μισή ζωή του ασχολείται με το πως θα βάλει "γαμηστερή" εξάτμιση στο εργαλείο, και το πως θα καταφέρει να πατάει τα 100 σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα.. Φυσικά αυτά γίνονται με τη πιστωτική κάρτα του μπαμπάκα, όπως και η αγορά βενζίνης.

Ακόμα περισσότεροι είναι οι "forever παρθένος" που πετάνε μισθούς 2 χιλιετιών για να προσθέσουν 12 πηγές και 42 γούφερ στα κωλοάμαξά τους με σκοπό τι άλλο? να κατέβουν μικρολίμανο να χτυπήσουν το καινούργιο cd του Βέρτη στη Διαπασών. LAMOOoooo...





Η καλύτερη επιλογή οδηγού σε μεγάλα αστικά κέντρα, είναι οι κουλτουριάρηδες και οι σαβανομεταλάδες, που οδηγούν κάτι σακαράκες 20ετίας, αδιαφορώντας για την εμφάνιση του οχήματος τους, αρκεί να τσουλάει. Ακόμα και αυτοί είναι όμως εκνευριστικοί, όταν "μένουν" οι σακαράκες τους κάθε 2 μήνες, με αποτέλεσμα να στολίζουν τη κάθε γειτονιά, με ένα ακόμα σκονισμένο σκουπίδι 1-1/2 τόνου, έτσι για χαβαλέ... ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΞΩΓΑΜΟ ΤΟΥ TANKIAN!!! Καλύτερα θα πηγαίνει!

Συμπέρασμα, αν επιμένεις στο να προτιμάς το αυτοκίνητό σου, είτε είσαι καγκούρι του κερατά ή μόνιμος κάτοικος μενιδίου αττικής..



...ΓΥΦΤΕ!


  • ΜΗΧΑΝΕΣ

           


Αν προσπεράσει κανείς το "είναι επικίνδυνες, μπορεί να πέσεις ή να σε ρίξει κάποιος, κανείς δε δίνει σημασία στις μηχανές" και άλλες τέτοιες παπαριές που έχω βαρεθεί να ακούω από τη ΜΑΝΑ μου, οι μηχανές, είναι το επόμενο βήμα στο να διευκολύνουμε τη ζωή όλων μας... Είναι μικρές (δεν υπερβαίνουν το μήκος ενός ξαπλωμένου ανθρώπου), είναι βολικές, παρκάρεις παντού, είναι αρκετά φτηνότερες από ένα αυτοκίνητο καινούργιας τεχνολογίας, και μεταξύ μας, πωλούνται ανα πάσα στιγμή κρατώντας μια λογική τιμή μεταπώλησης...

Σίγουρα το να οδηγεί κάποιος ένα Supersport δεν είναι ότι πιο οικονομικό σήμερα, μα σκέψου φίλε αναγνώστη, πως οδηγείς ένα όχημα με τιμή ΤΟ ΠΟΛΥ 12.000 euro, που κυριολεκτικά πατάει στεγνά ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο τιμής έως και 1.000.000 euro... γαμάτο? (μιλάω πάντα για εργοστασιακά προϊόντα οπότε παραδείγματα του στυλ "Skyline με 18 τούρμπο" και "Toyota Supra 1000 αλόγων" που πάνε ελαφρώς καλύτερα από μια μηχανή 180 αλόγων θα...αγνοηθούν. Αναφέρομαι σε άτομα με νορμάλ νοημοσύνη οπότε δε θα αναλωθώ απαντώντας σε καθυστερημένους) 

Το να αγοράζεις ένα Supersport το 2011-12 είναι σαν να αγοράζεις την αιχμή της τεχνολογίας.. όχι περίμενε.. ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!
                         



ΚΑΝΕΝΑ όχημα δεν είναι πιο αξιόπιστο σε μια στροφή και ΚΑΝΕΝΑ όχημα δε μπορεί να σου εγγυηθεί το φρενάρισμα ενός R1,Firebird ή GSXR ότι και να γράφουν τα manual for dummies.
Και σίγουρα ΚΑΝΕΝΑ όχημα δεν φτάνει πουθενά νωρίτερα (ή πιο άνετα - διασκεδαστικά) σε περίπτωση ταξιδιού από ότι μια καλά στημένη μηχανή..

Σίγουρα είναι επικίνδυνα εργαλεία αν δεν ξέρεις να τα χειρίζεσαι, (όπως είναι επικίνδυνα και τα τόσα οχήματα με τους μισοκοιμησμένους οδηγούς εκεί έξω) και σίγουρα έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι οδηγώντας τέτοιες μηχανές, ΑΛΛΑ, οι αριθμοί θανάτου που ακούμε συνέχεια στις ειδήσεις ή στις ράδιο αρβύλα ενημερώσεις της γειτονιάς, προέρχονται από ατυχήματα που συμπεριλαμβάνουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ οχήματα και κατά κύριο λόγο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

                          

Παραβιάσεις κόκκινων φαναριών - στοπ, είναι η κύρια αιτία θανάτου οδηγών μηχανής, όχι καθαρά δικά τους λάθη.. Χωρίς να αποκλείω εντελώς το ενδεχόμενο μαλακίας του αναβάτη (μιας και έχω φέρει τούμπα σχεδόν από στάση, καθαρά από δική μου ηλιθιότητα).

Το θέμα είναι πως υπάρχουν πολλών ειδών μηχανές - μηχανάκια, διαφόρων κυβικών, για να διαλέξει κανείς αυτό που του ταιριάζει εκεί έξω. Βγείτε και κάντε μια αγορά που πραγματικά αξίζει το κόπο.

Μηχανές Vs Καρούλια, σημειώσατε 1.
-Devlin

8 σχόλια:

  1. Devlin, η απόλυτη δικαίωση. Σήμερα, εκεί που περπατούσα στο δρόμο, ακούω ξαφνικά στη διαπασών το "τραγούδι του γύφτου" (μπαλαμός). Γυρνάω κ τι να δω? Μια γυφτοBMW με 2 καγκουρόγυφτους μέσα... Κοιτούσα τη γυφτοBMW, σκεφτόμουν το άρθρο σου και γελούσα μες τη μέση του δρόμου... EPIC!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oute edw etsi???mprabo sou! mprabo!sigxarhthria.kai 8elw mia bespa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΡΕ!!!!
    Νάνσυ χωρίς ανταλλάγματα μην περιμένεις τίποτα σε αυτή την άδικη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρε το supersport τούμπανοκεντροφοράτο εργαλέίο σου ρε μάγκα και πήγενε σε μια σοβαρή δουλειά με κράνος και Dainese, ανέβασέ το πάνω στο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο και άστο εκτεθειμένο στον καιρό και στο κά8ε γυφτάκι που 8α πουλήσει το WP stabilizater σου για 10 ευρώ και μετά μίλα μου για μοτοσυκλετες κτλ...Μόλις χάσεις την δουλειά σου γιατί η εμφάνισή σου δεν είναι αυτή που αρμόζει και όταν τα πράγματα που έχεις χρησοπληρώσει τα φοράνε τα παπιά έλα να μου μιλήσεις...Αρλούμπες λες,άτοπα και άστοχα επιχειρήματα...Ξεκαβάλα από το παπί και μόλις νιώσεις τι σημαίνει αγάπη για μοτοσυκλέτα στείλε mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θέλω να στο χαλάσω, αλλά η δουλειά μου δεν απαιτεί σμόκιν ατσαλάκωτο και ΔΕΝ έχει Dress code, ατυχία? Πάρε τώρα τα ακλόνητα επιχειρήματά σου, μαζί με το holier than thou υφάκι σου μεγάλε μηχανόβιε παπαροπατέρα και κάνε backflip απ'τον τέταρτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραιες οι μηχανες δεν λεω αλλα η ηλιθιοτητα των οδηγων αυτοκινητων συμπεριβανεται στον κινδυνο. Και πιστεψε με εχω φιλους που τους εχουν χτυπησει ηλιθιοι οδηγοι και ειναι τυχεροι που ζουν.
    Οπως και να εχει εγω ειμαι λατρης του αυτοκινητου, αν και σιγουρα θα παρω και μηχανη. Γιατι οπως ειπες ειναι ενα μεσο μεταφορας, που πρεπει ομως να σου παρεχει και ασφαλεια, να μην παθεις πνευμονια και να μην γινεσαι αιδοιο οταν βρεχει. (ναι μπορεις να παρεις αστικο αλλα αν η σχολη σου-δουλεια σου βρισκεται στου διαολου τον πατερα τι κανεις? ποση ωρα πρεπει να σπαταλησεις καθε μερα στην μεταφορα και μονο?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή