Hits

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΧΗΜΙΚΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕΣ...



 Το τρίπτυχο του μήνα...

Αναμφισβήτητα ζούμε τις τελευταίες μέρες της Ελληνικής Δημοκρατίας, τις τελευταίες μέρες της (όσο είχαμε) Ελευθερίας, τις τελευταίες μέρες του δικαιώματος διαμαρτυρίας. Η χώρα μαστίζεται απο απεργίες, αγανακτισμένους Έλληνες που συγκεντρώνονται στις πλατείες και αλλεπάλληλα ξεσπάσματα βίας απο αστυνομικούς προς διαδηλωτές και απο διαδηλωτές προς... διαδηλωτές...



Τι υπάρχει πίσω απο αυτό?
Κατεβαίνω κάθε φορά Σύνταγμα μιας και η δουλειά μου επιτρέπει τη βόλτα λόγω απόστασης. Έχω λοιπόν εκεί παρατηρήσει λίγα πράγματα, είτε τρώγοντας ένα σάντουιτς, είτε τρέχοντας λόγω των δακρυγόνων...

Ο κόσμος που κατεβαίνει στο Σύνταγμα, ως επι το πλείστον είναι οι ψηφοφόροι των προηγουμένων τετραετιών, και κυρίως υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση... Θα μου πει κάποιος, που να το γνώριζαν? Υπάρχει μια λέξη που λέγεται ενημέρωση, υπάρχει άλλη μια που λέγεται ρουσφέτι, ψάξε τες...




Για παράδειγμα, σήμερα άκουσα τη φράση "να μην έσωνα να σας ψήφιζα", και αυτό νομίζω απαντά στα πάντα...
Οι λαοί εκλέγουν Κυβερνήσεις και όχι το αντίστροφο.
20 χρόνια συμφερόντων, 20 χρόνια μιας χώρας που έχτιζε το μέλλον της, στην άμμο της ανταλλαγής και των δωροδοκιών, είναι λογικό να καταρρεύσουν με το πρώτο κύμα... Είναι αργά για να ψάχνουμε ευθύνες, και το 50% αυτών που πάει στους πολιτικούς σας το εγγυώμαι οτι θα περάσει ατιμώρητο.

Ένα ακόμα κομμάτι του κόσμου ήταν πιτσιρικάδες 18-19-20 χρονών στα στενά να περιμένουν εντολή απο τους "απο πάνω" τους για να ξεκινήσουν επεισόδια με τα ΜΑΤ. Δεκτό και γενικά αποδεκτό σε τέτοιες περιόδους, εφόσον οι στόχοι είναι ακριβείας και χτυπάνε μόνο τους αστυνομικούς... Σε κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση, αλλά δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους και με τόσο κόσμο μαζεμένο σε ένα σημείο, οι συγκρούσεις δεν είναι αναίμακτες και υπάρχουν παράπλευρες απώλειες... Αν θέλουν να ονομάζονται αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές είναι καθαρά δικό τους θέμα. Όταν παγιδεύονται άσχετοι στο crossfire γίνεται θέμα όλων μας... Δεν έχω καταλάβει το στόχο τους ακόμα, αλλά το παιδεύω. Προσπαθώ να κρατήσω ανοιχτό μυαλό εδώ, give me a break...




Δεν έλειπαν οι γκομενοπαρέες (διάολε! είναι παντού!).. Ντυμένες, βαμμένες σε κάποιο πεζούλι να μυξοκλαίγονται για τα μάτια τους που τσούζουν... Σε πορεία πας madame! τι περίμενες? Μπουφέ και παπούτσια prada?
Δε θα πω τίποτα παραπάνω γιατί θα βγούμε εκτός θέματος...

Οι καγκουράνθρωποι, ανενημέρωτοι που κατεβαίνουν για ψώνια στην Ερμού, δεν λείπουν απο μικρά πηγαδάκια, να παραπονιούνται γιατί το Μετρό δεν κάνει στάση στο Σύνταγμα, και μου κάνει εντύπωση... Αφού ρε φίλε η γκόμενα θα σε σύρει απο το Μοναστηράκι μέχρι και τη πλατεία Συντάγματος ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, γιατί παραπονιέσαι? γιατί έκανες τη διαδρομή ανάποδα? what the fuck?

Οι μαγαζάτορες σε κάθε είσοδο που πληρώνουν 2.000 ευρό το μήνα ενοίκιο, είναι παρόν και παραπονιούνται για 2 μέρες που δεν λειτουργούν, αλλά έρχονται με τη Porche μέχρι εκεί...

Τέλος, οι αστυνομικοί (αν τα ΜΑΤ ονομάζονται έτσι) παρατεταγμένοι σε 4-5 κατηγορίες... άλλοι με πολιτικά ρούχα ανάμεσα στους πολίτες που προσπαθούν αποτυχημένα να μη δώσουν στόχο ΑΛΛΑ σκάνε απο 1 χιλιόμετρο μακριά απο το βλέμμα και μόνο. Άλλοι ντυμένοι με μαύρα ρουχαλάκια και κουκούλες, σε εντελώς διαφορετική πλευρά απο τους πιο πάνω αναρχικούς - αντιεξουσιαστές, περιμένοντας εντολή να χωθούν και να δημιουργήσουν επεισόδιο για να σπάσει ο κόσμος... Περίεργο αυτό που δεν το έχει παρατηρήσει κανείς, όταν μαζεύονται απειλητικά μπροστά απο τη Βουλή πολλά άτομα, πάντα πετάγεται ένας μαλάκας και ξεκινάει μια φασαρία... Τυχαίο ε?









Η τελευταία κατηγορία αστυνομικών, είναι μοιρασμένη στους μπλε και τους πράσινους... Οι μπλε είναι αυτοί που τα ακούνε απο όλους, και οι πράσινοι απο πίσω είναι αυτοί που κόβουν τον αέρα στο κόσμο... Ποιος είναι πιο στολόκαυλος απο τους 2 δεν το γνωρίζω..

Ξέρω πως και οι 2 έχουν εντολές, και τις εκτελούν με περιττό ζήλο, ιδιαίτερα σε άοπλους πολίτες..
Γνωρίζω πως και οι ίδιοι ζουν με 900 ευρό, γνωρίζω πως και αυτοί είναι άνθρωποι, μιας και φίλος μου ανήκει στην ομάδα τους, αλλά δεν τους δικαιολογώ.. ούτε και αυτός.
Σήμερα αποφασίσαμε να σταματήσουμε την επικοινωνία μας σε ιντερνετικό επίπεδο γιατί απλά καταλήγουμε σε καθημερινή σύγκρουση, και να διατηρήσουμε τη φιλία μας πέρα απο τα πολιτικά στον πραγματικό κόσμο. Με στεναχώρησε μα το δέχομαι.
Ξέρω τι άνθρωπος είναι και ξέρω το πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία του εκεί μέσα, ειδικά όταν φοράει τη στολή...

Είναι περίεργο... όταν σου λένε θα μπεις στα ΜΑΤ για 250 παραπανίσια ευρό στο μισθό σου, δε σου λένε το ότι αυτόματα θα γίνεις μισιτός προς το κόσμο...











Οι κάτω διαμαρτύρονται γιατί δεν αντέχουν οικονομικά τη κατάσταση (αν την άντεχαν και δεν επηρέαζε τη τσέπη τους θα έβγαζαν το σκασμό όπως έκαναν τόσα χρόνια) και οι πάνω απαντάνε με εντολή προς καταστολή του πολίτη NO MATTER FUCKING WHAT... Δημοκρατία δεν έχουμε? 

Ένα άτομο έπεσε νεκρό, και μερικά ακόμη τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις... Ο πρώτος από τραύμα στο κεφάλι. Απο πέτρα λένε... καρδιακό επεισόδιο λόγω χημικών έπαθε, ας μην κοροϊδευόμαστε... Μια πέτρα στο κεφάλι δε σου φέρνει αναπνευστικά προβλήματα...
Θα τον θυμάται άραγε κανείς αύριο? Ή θα ζητοκραυγάζουν τη νίκη του Ολυμπιακού?

Στέκομαι ανάμεσα και προσπαθώ να καταλάβω το τι στο πούτσο γίνεται και με ποιους να τα βάλω.. με αυτούς που τόσα χρόνια ψηφίζουν 2 οικογένειες? με τους μπάτσους που βγάζουν τα ψυχολογικά τους σε ξένα κορμιά? με τα πιτσιρίκια που χρίστηκαν απο μόνοι τους vigilants και προσπαθούν να κάψουν το σύμπαν? με τους πολιτικούς που ήταν έτσι και αλλιώς μεγαλομανείς, αλλά έπαιξαν σωστά το παιχνίδι και τα κονομάνε? Ποιος είναι ο υπεύθυνος?

Αν γίνει ένα θαύμα αύριο και επανέλθει η οικονομία, οι αγανακτισμένοι θα βάλουν το παρελθόν πίσω τους και θα θυμούνται αυτές τις μέρες σαν τη δεύτερη επανάσταση της νιότης τους, ξεκινώντας πάλι το παιχνίδι του συμφέροντος.. Οι πολιτικοί που θα ανέβουν, θα κάνουν ακριβώς τα ίδια παιχνίδια εξουσίας και πλύσης εγκεφάλου στο κόσμο, και οι αστυνομικοί θα γίνουν ξανά οι προστάτες του πολίτη και της ελευθερίας... Σημείωση: Στον όρκο του αστυνομικού, δεν αναφέρεται πουθενά οτι θα διατηρήσει την ελευθερία του πολίτη, μα του συντάγματος, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Ζούμε τη τελευταία καμπή του φαύλου κύκλου.

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να καταλάβω την απάθεια μερικών ανθρώπων σε αυτά που γίνονται γύρω τους. Γυρνάω απο το Σύνταγμα, αράζω σπίτι, μπαίνω στο κωλο facebook και βλέπω: 
20% posts περι αστυνομικών με αποτέλεσμα να βρίζονται οι χρήστες μεταξύ τους (ανήκω εδώ, δε βγάζω την ουρά μου απ'έξω)
80% posts για άσχετα πράγματα όπως 1.προσωπικές φωτό 2.βραδινές εξόδους (τα λεφτά που τα βρίσκουν???) 3.σχέσεις (στο πούτσο μας και τις καλές μέρες) 4.γενικευμένες μαλακίες...











Αν οι σημερινή νεολαία χωρίζεται στα άτομα που καίνε πράγματα και στα άτομα που δεν παίρνουν χαμπάρι οτι ζούμε τη χειρότερη εποχή της χώρας μας... αναρωτιέμαι, κατά πόσο έχει πετύχει η πλύση εγκεφάλου? και γιατί είναι κληρονομική σαν τη μαλακία???

...Υπάρχει Ελπίδα για το μαλάκα νεο-Έλληνα?

 Μια Συμβουλή μόνο έχω να δώσω... μάσκα αερίων - μαλόξ ή ριοπάν... ότι είναι να γίνει θα γίνει, εγώ θα μαι εκεί... ελπίζω και εσύ που το διαβάζεις.



-Devlin


5 σχόλια:

  1. ειμαι κ γω εκεί...
    Δυστυχώς πολύ δύσκολα να επανέλθει το όλο σκηνικό σε σωστές βάσεις. Δυστυχώς κ πάλι, φοβούμαι ότι τώρα που χύθηκε το πρώτο αίμα δεν θα'ναι το τελευταίο. Κροκοδείλια δάκρυα για τον δύστυχο αυτόν άνθρωπο θα χυθούν πολλά, καμία όμως ουσιαστική τροπή δεν θα παρθεί για να μην θρηνήσουμε κ άλλους. κ αυτό είναι που με φοβίζει πιο πολύ. Δεν θα διστάξουν να τραβήξουν κ όπλο τη επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε δεν είμαστε μακριά απο μια δεύτερη Γένοβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ φοβάμαι πως ότι και να κάνουμε δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα :/ Έχεις δίκιο σε όσα λες, αλλά όπως είπε και ο φίλος από πάνω δεν θα διστάσουν να βγάλουν και όπλο..με λίγα λόγια ότι και να κάνουμε, απλά θα μας βουλώσουν από όλες τις πλευρές με οποιοδήποτε τρόπο.. Άμα θέλουμε να αλλάξουμε κάτι πρέπει να δράσουμε με διαφορετικό τρόπο, όχι βγαίνοντας και "πολεμώντας" ,αλλά με πιο πονηρό τρόπο.. με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να εκλεχτεί κάποιος νορμάλ, ενας απο "εμάς" και να παλέψει για δικαιοσύνη, κάποιος με καθαρό μυαλό, και καθαρούς σκοπούς...κάποιος τον οποίο θα ακολουθήσουν όλοι..αλλά δύσκολο να βρεθεί αυτός ο κάποιος.. θέλει μυαλό, προετοιμασία, τάλέντο στα νομικά και πολιτικά θέματα..εγώ είμαι στη ίδια απορία με εσένα για το τι γίνεται γύρω μου, αλλά δεν θα βγω να σκοτωθώ...:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με από πάνω ανώνυμο.
    Η καταστάσεις που ζούμε είναι εκτός ελέγχου. Δεν βλέπω λύση μέσα από αυτά. Αίμα θα χύνετε, ξύλο θα πέφτει και οι κλέφτες της βουλής θα γελάνε με την πάρτι μας περνώντας το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Δεν ξέρω καν αν έχουν έρθει τα χειρότερα ή θα έρθουν στο μέλλον.
    Και εγώ πραγματικά τα έχω χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mou aresei pou prospatheis na parameineis antikeimenikos. LIke!
    Na sou diorthoso k ena lathos:
    Sto simeio me tous magazatores, tha peis eite "einai parontes" eite "dinoun to paron". oxi "einai paron"...
    keep up!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή