Hits

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Περίοδος Άρνησης...

...το συγκεκριμένο άρθρο έκατσε στο άκυρο, ακούγοντας ένα τραγούδι που θα επισυνάψω στο τέλος...

Ανήκω στη κατηγορία του ψυχαναγκαστικού, που δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ένα κομμάτι ως "καλό ή κακό" αν δεν διαβάσει τους στιχους. Έκατσα λοιπόν να το ψάξω γιατί μου τράβηξε το ενδιαφέρον...
Κατέληξα στο συμπέρασμα οτι ο τύπος που το έγραψε ή "ταξίδευε" ή απλά ένιωσε τη ψύχωση που σου προκαλεί ένας άσχημος χωρισμός.

Όταν μιλάω για άσχημο χωρισμό φυσικά δεν αναφέρομαι στα παιδιαρίσματα των 17-18-19-20 ετών, που τα πάντα φαντάζουν μαύρα γιατί λείπει η αυτοεκτίμηση και η αξιοπρέπεια στα εν λόγω άτομα. Μιλάω για τη κατάσταση που και ο εγωισμός σου να μπεί στην μέση, δεν είναι αρκετός για να σε κρατήσει λογικό...

Πόσοι το έχουν βιώσει? λίγοι.. Είναι το όριο της λογικής και της τρέλας, όταν τα πάντα γύρω σου καταρρέουν και βρίσκεσαι μόνος ακριβώς στο ground zero του φαινομένου...
Ταχυπαλμία, θυμός, οργή...

Οι πιο πολλοί μπερδεύουν τη "μία απ'τις πολλές τους σχέσης" με τη σχέση ζωής, που δεν μετριέται με το χρονικό διάστημα, αλλά με το πόσο σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Αυτές οι σχέσεις έχουν λόγω ύπαρξης μόνο και μόνο γιατί, τελειώνουν... Περνώντας μέσα τους δεν το διαπιστώνεις, μα στο χείλος του γκρεμού σε αφήνουν εντελώς αλλαγμένο σαν άτομο. Σε σημείο που και ο ίδιος σου ο εαυτός μέχρι κάποιο χρονικό σημείο σου φαίνεται ξένος. Σε αφήνουν πιο ψυχρό, πιο αδιάφορο, πιο κενό.. σχεδόν σαν κάτι να ξεριζώθηκε απο μέσα σου.

Είναι αυτό κακό? το αντίθετο, που έλεγε και η μπάντα της κακιάς ώρας με το όνομα Καταραμένοι... (κάνε το αντίθετο)

Σε μεγαλώνει, σε φέρνει στο όριο του να γεράσεις για λίγο, μα σου δίνει το πιο σημαντικό μάθημα της ζωής. Ήσουν και θα είσαι για πάντα μόνος, όσους ανθρώπους και να έχεις γύρω σου. Πρέπει να μάθεις να ζείς έτσι, και να εκτιμάς τη κάθε στιγμή. Δυστυχώς είναι κάτι που μαθαίνεις όταν πρέπει να αποχωριστείς αυτό το οποίο θεωρούσες ως το πιο "σημαντικό" πράγμα στη ζωή σου.. εκεί καταλαβαίνεις πως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου είναι η ΙΔΙΑ ΣΟΥ Η ΖΩΗ. Τίποτα άλλο.

Το θέμα μας όμως είναι το ενδιάμεσο διάστημα... Ανάμεσα στο τέλος και στη συνηδειτοποίηση του ότι είσαι πλέον καλά, περνάς μια κατάσταση τρέλας, με μικρές στιγμές διαύγειας.
Αυτή η περίοδος, ονομάζεται περίοδος άρνησης, και οι πιο πολλοί μένουν για πάντα εκεί..

Η φυσιολογική εξέλιξη είναι να περάσεις στη φάση του θυμού και τέλος της κατάθλιψης, ή αν είσαι αρκετά δυνατός κατευθείαν στο "είμαι καλά"...
Δυστυχώς τα αρχίδια λείπουν απο το κόσμο σήμερα, ειδικά απο τους άντρες, οπότε καταφεύγουν στην εύκολη λύση του να αποκαλέσουν κάποια πουτάνα και να προχωρήσουν, χωρίς να ψάξουν τα αίτια του συμβάντος.. παρόμοια αντιδρούν και οι γυναίκες οι οποίες ως επι το πλείστον μένουν στη φάση της άρνησης για πάντα (και μη μου πεις ότι δεν ψαχουλεύεις τα προφίλ των πρώην σου που και που στο facebook γιατί προσπαθείς να κοροιδέψεις εσένα, όχι εμένα...)

Η περίοδος της άρνησης τώρα, είναι αυτή που αμφιβάλεις το ότι έχασες κάτι απο τη ζωή σου, οπου ψάχνεις να βρεις κάτι να κρεμαστείς, να μάθεις το γιατί... Εγκαταλείπεις τη λογική σου και αφήνεσαι στην εμμονή, στη ψύχωση... Αυτή είναι και η λάθος κίνηση.
ΑΛΛΑ! Είναι η φάση που τα πιο όμορφα σημάδια τέχνης δημιουργούνται. ΔΕΝ μπορείς να είσαι καλλιτέχνης αν δεν έχεις νιώσει την απώλεια. Η Μούσα και η μήτρα των μεγαλυτέρων καλλιτεχνών είναι η "άρνηση". Απο πίνακες μέχρι τραγούδια, η άρνηση της απώλειας, το επίπονο ερώτημα "γιατί", το "όχι" είναι αυτό που τροφοδοτεί τη κληρονομιά που θα αφήσεις στους επομένους ανθρώπους... Βαθύ? χαχα

Τώρα αν είσαι απλά κάποιος No-One που απλά του έτυχε.. Well, tough luck, Στατιστικά λίγοι πέθαναν σε τέτοια περίοδο, οπότε έχεις μια πιθανότητα να τη βγάλεις καθαρή και με λίγα ψυχολογικά προβλήματα... και ναι, οι μισοί που το διαβάζετε έχετε ψυχολογικά σαν απομεινάρια παρόμοιας φάσης, ειρωνία έ?








Οι στίχοι είναι στη περιγραφή του βίντεο, μπείτε στο κόπο να τους δείτε.. Δεν είναι κάτι το συνταρακτικό αλλά θα καταλάβεται τα παραπάνω..

-Devlin

10 σχόλια:

  1. Παρατηρώντας σε στο μπλοκ σου και στο Φαε ενα Μαλακα στο facebook δεν σε είχα πως μπορείς να γράψεις ένα τόσο "ευαίσθητο" θέμα.
    Βασικά κάπου περίμενα να το ξεκωλιάσεις.
    Ωραίος πάντως και σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογώ πως σε προτιμώ έτσι παρά ως τρολ. Συμφωνω με τον Perinio. Ωραιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wraios! kai fainete oti ta xeis perasei - kseperasei auta pou grafeis!
    se paw re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5 ορθογραφικά είδα απ'το πρωί, φωνάξτε ρε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Se pia fash eisai esu? tou thymou h ths orghs? Giati kala den eisai. Kanenas pou einai kala de grafei etsi filarako. Paradeksou oti exeis kai esu ta problhmatakia sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai ti se noiazei re karagiozh esena? grapse kalutera apo auton an mporeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλοι έχουν προβλήματα, το θέμα είναι να μη μας κάνουν βλήματα και χάσουμε μια ολόκληρη ζωή κολλώντας στις αναμνήσεις μας, αυτό είχε να πει η Ζωή που πέρασε για πρώτη φορά και από το ιστολόγιό σου, καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Den kserw an to parathrhses zoi alla exoume mia koubenta edo, opote prospathise na simetexeis.. exei h oxi psixologika o kurios pou exei to blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε, με το που διάβασα τα παραπάνω ήταν σα να εδωσες μια ακριβή περιγραφή του πως ειμαι τα τελευταια 2 χρόνια. Και ναι, ειναι ολα αυτα που σε κάνουν κάφρο, ψυχρό, μαλάκα... (όπως θες πες το) προσπαθω τοσο καιρό να τα περιγράψω και τα είδα μαζεμένα εδώ. Μπραβο ρε! Κουρελι με έκανες! σίγουρα θα φτάσει μια μέρα που δε θα θυμάμαι γιατί είμαι κουρέλι αλλα τουλάχιστον θα μείνει αυτό που στη τελική με βοήθησε να επιβιώσω, Η ΤΕΧΝΗ ΜΟΥ ΡΕ. τι είχαμε τι χάσαμε. και ΝΑΙ εχω κι εγω ψυχολογικά προβλήματα. και ναι γουστάρω πιο πολύ ετσι! Οι περισσοτεροι αυτά δε τα καταλαβαίνουν, αστους να λενε. Για να μπω εγω στη διαδικασιά να σχολιάσω σε μπλοκ σημαινει οτι μου πάτησες το κουμπί. ΤΕλοσ ΤΑΥΤΙζομαι! αντε γεια τωρα. παω να καώ WOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε μαλακα Ντεβλιν αφου δεν εισαι και τοσο cruel και bad mothufucka οσο δειχνεις οταν τρολλαρεις(μπορεις να μου πεις οτι ισως και αυτο ειναι το νοημα του τρολλινγκ-να διακωμωδεις με προσβλητικο τροπο)Οποτε γραψε κατι σχετικο.Περισσοτερο αντικρισμα θα χεις απο αυτουσ που εκπεμπουν στο ιδιο μηκος κυμματος καταστασεων και εμπειριων!Θα τα πουμε στις καριολες του.. :P http://www.youtube.com/watch?v=y1jE5mTTu64

    ΑπάντησηΔιαγραφή