Hits

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γουστάρω που γερνάω σε τέτοιο σάπιο κόσμο...

Λίγα πράγματα θυμάμαι απο τα πρώτα μου χρόνια...

Είχα τη τύχη να μεγαλώσω σε επαρχιακή κωμόπολη, πράγμα που σημαίνει κάτι σημαντικό, σε αντίθεση με πολλούς, είχα παιδικά χρόνια.
Μεγάλωσα χωρίς κινητά, χωρίς υπολογιστές, χωρίς Playstation, χωρίς xbox, χωρίς internet.. χωρίς ευθύνες, με περίσσια όρεξη για ζωή και μυαλό σαν στεγνό σφουγγάρι.
Ευλογία για μένα, χωριατόπαιδο για άλλους, δε γαμείς.. έτσι πάει, σε κανέναν δεν λείπει αυτό που δεν είχε ποτέ, γι'αυτό και δεν το εκτιμάει.

Η χαρά μας τότε δεν ήταν το facebook, ούτε το να βγούμε για ξύδια με τους φίλους σε ηλικίες ανάρμοστες όπως συμβαίνει σήμερα.. Μέθυσα πρώτη φορά μετά τα 20 μου και δεν ντρέπομαι γι'αυτό. Με γκόμενα πήγα στα 18 μου, και όχι στα 13 όπως ισχύει σήμερα. Πρόλαβα την εποχή που είχε σημασία το ποιος είσαι και όχι το πως είσαι εμφανισιακά. Πρόλαβα την εποχή που τη μισή μέρα διαβάζαμε, είτε σχολικά βιβλία, είτε comics, σε χαρτί αποτυπωμένα, και όχι σε αρχεία pdf η Blogs...

Αταίριαστος στο σημερινό κόσμο, ίσως εκτός εποχής, ίσως απλά πιο αγνός, μεγάλωσα πιο ρομαντικά, πιο καθαρά, ίσως με πρίμο άνεμο.. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όπως και να το δεις..
Κάποιοι μεγαλώσαμε νιώθοντας αβόλευτοι, γι' αυτό και ακόμα δεν έβαλα ποτέ τη ζωή μου σε σειρά. Ποτέ δε πίστεψα στη τύχη, ποτέ δεν υπήρξα ακόλουθος του "ωχ αδερφισμού", γι' αυτό και ήμουν περίγελος των αρπαγμένων απ΄του πάπα τα αρχίδια.

Είναι αστείο, μα όταν περπατάς κόντρα στον άνεμο τόσων εποχών, παρατηρείς τα πράγματα διαφορετικά από ότι αν χόρευες μαζί με τα πρόβατα, στο χορό του σφαγέα... Η αποτυχία των σημερινών γονιών βρίσκεται οπουδήποτε και να κοιτάξεις. Μισοκαυλωμένα νιάτα, ανίδεα, ημιμαθή, με όρεξη μόνο για βόλεμα και στ' αρχιδιστικά κίνητρα. Στα 14 η παρθενιά είναι αντικείμενο χλευασμού, τα αφροδίσια δίνουν και παίρνουν (1 στα 3 κορίτσια στη τρίτη λυκείου έχει ήδη περάσει κονδυλώματα, ακόμα και αν δεν το ξέρουν) και η όρεξη για την ίδια τη ζωή έχει αντικατασταθεί από λανθασμένη αντίληψη της επανάστασης, η οποία γίνεται μέσα από υπολογιστές και συγκεντρώσεις του συνασπισμού, του κ.κ.ε και άλλων εκμεταλλευτών "μικρών" μυαλών.. (καλό παράδειγμα το status που έπεσε στα μάτια μου - "Ο καπιταλισμός γαμιέται.. via iPhone" )

Η αυθάδεια θεωρείται μαγκιά, η ηλιθιότητα έχει πάρει τη θέση της αθωότητας και η μαλακία σφαλιαρίζει βάναυσα το πρόσωπο της νεολαίας από όποια σκοπιά και να δει κανείς το θέμα.

Ο αριθμός των εραστών μιας ανήλικης κοπέλας είναι συχνά διψήφιος, οι "μικρές" εκτρώσεις (βλ. χάπι της επόμενης ημέρας) το ίδιο, αντίθετα η χρήση του προφυλακτικού θεωρείται κάτι αρνητικό και τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά.. κανένας δεν νομίζει οτι θα συμβεί σε αυτόν, οπότε και δεν το παίρνει σοβαρά.. Η θέση μου στο θέμα? Πολλοί οδήγησαν για καιρό μηχανή χωρίς κράνος, λίγοι δεν χτύπησαν..

Τα αγοράκια έχουν αποχαυνωθεί, είναι δούλοι του αιδοίου και της κάθε μαλακισμένης, έχοντας χάσει κάθε ένστικτο κυνηγιού, με μόνο σκοπό της μέρας τους η επόμενη μαλακία μπροστά απο ένα pc σε γνωστά sites όπως λόγου χάρη το xvideos..

Και τα 2 φύλα μαζί συναντιούνται σε χώρους όπως του σχολείου, και αντί ο στόχος της μέρας τους να είναι η μάθηση, προσπαθούν να "φασωθούν" (κούλ λέξη σήμερα), να καπνίσουν, να πουν μαλακίες για το ποιος "άνταρε" ποιον, τι comment έγινε σε ποια φωτογραφία, ποιος ρουφιάνεψε ποιον και ποια γκόμενα έκατσε σε ποσους...

Περίεργο, το σχολείο για μένα ήταν κάτι διαφορετικό..
Αφήνοντας κατά μέρος τη βαριά επιστημονική διάλεκτο, είμαι σίγουρος πως σχολείο ήταν και θα είναι για καιρό ακόμα το κτίριο στο οποίο μεταδίδεται η γνώση και η στοιχειώδης εκπαίδευση.. όχι, κάπου το 'χασα..
ΝΑΙ! το βρήκα, είναι το μέρος στο οποίο μεταδίδεται η γνώση με φρικιαστικά βαρετούς τρόπους, καθώς και το μέρος που η μικρή Ελένη θα δώσει το πρώτο τσιμπούκωμα στο μικρό μανωλάκη...

ΟΚ, το χουμε! (κρίμα που δεν υπήρχαν και στα χρόνια μου μικρές πουτ... εε..Ελένες...)

Θα μου πεις τώρα (αν είσαι 16, η απλά μαλακισμένο) πως οι καθηγητές φταίνε που δεν εμπνέουν σεβασμό, οι γονείς που δεν ασχολούνται όλη τη μέρα μαζί σας, και η κυρα Τούλα στη γωνία γιατί απλά ποτέ δεν φταίτε εσείς για τίποτα..
Καταλαβαίνω πως μπορεί να φταίει οποιοδήποτε άλλος απο εσάς τους ίδιους για αυτή τη κατάντια της νεολαίας..

                              

Εδώ είναι φανερή η αδιαφορία του πατέρα και της μάνας, δεν έχουν μπει στο κόπο να αγοράσουν μια λάμπα φθορίου στη κοπελίτσα και αναγκάζεται και βγάζει φωτογραφίες με κίτρινο φως.. απλά απαράδεχτοι γονείς!



Εδώ φαίνεται καθαρά η αποτυχία της γιαγιάς και της μητέρας, μιας και δεν μετέδωσαν στο παιδί τη γνώση του πως να καθαρίζει το δωμάτιό του.. ανοιχτά συρτάρια, στραβές κουρτίνες, το κρεβάτι μπουρδέλο... Επίσης η τσιγκουνιά του μπαμπά είναι ευδιάκριτη στο φόρεμα της κοπέλας.. Η καημένη αναγκάζεται να φοράει το βαφτιστικό της γιατί το χαρτζιλίκι δε την φτάνει να αγοράσει καινούργιο.. εξ΄ου και ο κώλος που κοντεύει να βγει απ' έξω...

Εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης.. άδειος τοίχος, κανένα background απολύτως.. Η κοπέλα ζει στα όρια της φτώχειας και κανένας δε νοιάζεται..

Εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα της άσχημης καταπίεσης την οποία υπομένει το κοριτσάκι αυτό κάθε μέρα στο σχολείο της.. την αναγκάζουν να κάνει γυμναστική 2 ώρες αντί για μια, γι' αυτό και έχει κάνει ένα κώλο πιστόλι...
Είναι ξεκάθαρο το οτι για όλα φταίνε οι γονείς και οι δάσκαλοι, κανένας ποτέ δεν έριξε το φταίξιμο στη νέα σάπια γενιά που δύστυχος θα κατοικεί το πλανήτη μετά από μας, κανένας ποτέ δεν κατηγόρησε τη πουτάνα για την επιλογή της, όλοι κατηγορούν το νταβατζή που της δίνει δουλειά..

Αυτό είναι το μέλλον σας.. 





Ζείτε σε ένα διαδικτυακό κόσμο, τα likes, τα comments, το chat είναι το ενδιαφέρον σας. Τη μισή μέρα παραπονιέστε που δεν έχετε βιβλία, και την υπόλοιπη αράζετε στο Γκάζι...

Αρκετά με τη πάρτη σας

Για να προλάβω τον οποιονδήποτε διαβάσει ποτέ αυτό το κείμενο, όχι δεν είμαι αλάθητος, ούτε το παίζω αγνός και παντογνώστης.. Έχω κάνει τις μαλακίες μου στα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι ζωντανός. Για την ακρίβεια έχω κάνει τόσες που μου φτάνουν για 2 ζωές. Οπότε ναι, και εγώ ένας μεγάλος μαλάκας είμαι, αλλά στη κατάντια του σημερινού κόσμου δε θα συμμετέχω..
Βλέπω το κόσμο γύρω μου, και νιώθω γέρος, νιώθω εκτός εποχής, πως περπατώ ανάποδα σε μονόδρομο.. ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε...





                                


-Devlin

13 σχόλια:

  1. Αγαπητέ
    Δε θα διαφωνήσω με τη γενική ιδέα του post αλλά, μιας και ανήκουμε στην ίδια γενιά και μεγαλώσαμε και οι δύο σε μικρές επαρχιακές πόλεις, θα μου επιτρέψεις να σου τονίσω μια μικρή "μεροληψία"...
    Ξεχνάς τα πειραγμένα στρογγυλοφάναρα, τα "ψαρακώσου, ψηλέ", τις πεταλούδες και τα υπόλοιπα αίσχη των "δικών" μας; Το πόσες συμμαθήτριες βρήκες με 2-3 κουτσούβελα πριν τα 25; Τη μάστιγα των ΕπΟπ;
    Το point μου κυρίως είναι ότι κάθε γενιά έχει τα πάντα. Το πως χρησιμοποιεί η πλειοψηφία τα μέσα που της προσφέρει η εποχή της είναι άλλο θεμα.
    Όσο για το σχολείο τότε και τώρα, μεγάαααλη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν είσαι γαμάτος που θυμάσαι τους ΕΠΟΠ! τις ΣΜΥ - ΣΜΥΝ και τα συναφή! έχω χάσει γκόμενα με αυτό το τρόπο γιατί προσπαθούσε σώνει και καλά να μπει επιλαχούσα.. σε σημείο που πηδιόταν με ΕΠΟΠ γιατί της έταξε βύσμα! ..είπα πολλά ε? χα!
    Θυμάμαι το ποιοι βολεύτηκαν από νωρίς και ποιοι μείναμε στην απ' έξω γιατί δεν ήμασταν στολόκαυλοι! Σκατά τα είχαμε κάνει και τότε αλλά σήμερα έχει παραγίνει το κακό! Και η αλήθεια είναι οτι τότε είχαμε μερικές παραπάνω επιλογές, αλλά δεν κράτησαν στη πορεία. Οι πιο πολλοί γνωστοί μου απο τότε σπούδασαν διοίκηση και πληροφορική, όλοι άνεργοι είμαστε ακόμα!
    Οι μισοί είναι παντρεμένοι εν το μεταξύ.. ευτυχώς είχα τη τύχη να γνωρίσω ένα συγκεκριμένο άτομο και τη γλίτωσα και αυτή τη μάστιγα των παντρειών - αρραβωνιασμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περιγραφές στις φωτογραφίες των σεμνότυφων κοριτσιών όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kargioles toy fb reloaded! groupara! oles oi kargioles ekei! Pes ta!
    perimenw kai apto Mikeius paromoio keimeno!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και τι να πρωτοθίξω. Οπότε ας ξεκινήσω απλά. Είμαι άτομο που βρίσκεται ηλικιακώς κοντά στην εν λόγω γενιά καθώς αποφοίτησα απ'το Λύκειο προ διετίας και τώρα βιώνω τον παράδεισο της ανωτάτης παιδείας εις το Ελλαδιστάν του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καιρό αναρωτιόμουν αν είμαι ο μόνος που έβλεπε τα προβλήματα αυτά και έριχνε τέτοιο κράξιμο. Έβλεπα τα παιδάκια του Γυμνασίου και αναρωτιόμουν "καλά, και μείς τόσο βλαμμένα είμασταν;". Εεε δεν είμασταν! Σίγουρα δεν είμασταν! Αλλά δεν μπορώ να ρίξω την ευθύνη σ'ένα ανήλικο. Δεν μπορεί ένας ανήλικος να φέρει καθολική ευθύνη για τις πράξεις του εφόσον δεν είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω ένα παιδάκι 13-14 χρονών επειδή δεν έχει μέτρο και είναι υπέρβαρο/λιπόσαρκο (όπως το 90% των τωρινών 13-14χρονων αρσενικών). Οι γονείς δεν το βλέπουν για ν'αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Και απαντώ, το βλέπουν, αλλά δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Ο κανακάρης τους ΘΕΛΕΙ και ξανα-ΘΕΛΕΙ και δεν μπορεί ο γονέας να του χαλάσει χατίρι. Ίσα ίσα, τον κανακεύει και του φέρεται σαν ΙΣΑΞΙΟ ΑΤΟΜΟ! Στο παιδί που'χει Ο ΙΔΙΟΣ την ευθύνη για τη διαπαιδαγώγηση και εξέλιξή του σε ένα πλήρως ολοκληρωμένο άτομο! Ο ηγέτης (διότι ο γονέας πρέπει να είναι ηγετική φυσιογνωμία) ν'αντιμετωπίζει το παιδί ως ισάξιό του! Μην πληγωθεί ο ευαίσθητος, fluffy ψυχικός του κόσμος από τη βία και την καταπίεση και λοιπές ευνουχιστικές χιπιδομαλακίες.
    Προχωράμε στο θέμα του σχολείου. Όταν η δημόσια παιδεία έχει πέσει στα χέρια της πιο ποταπής, θλιβερής και γλοιώδους γενιάς που'χει περάσει ποτέ από την σύγχρονη Ελλάδα, ποιός περίμενε καλύτερα αποτελέσματα; Η γενιά του Πολυτεχνείου φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του σήμερα. Γιατί; Μα γιατί αυτή ήταν η γενιά που ανέλαβε την Παιδεία μας, την Ηγεσία μας, την Άμυνά μας και γενικά την ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την πτώση του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη! Αυτοί είναι οι σημερινοί δάσκαλοι, γονείς, πολιτικοί και συνδικαλιστές, η περίφημη γενιά του '50-'60 (που έκραζε και ο Πανούσης). Το εκάστοτε πουτανάκι το οποίο ασχολείται να "πηδήξει" (ωωω ναι, οι γυναίκες πλέον μας "πηδάνε" για όσους δεν το ήξεραν) όσους περισσότερους γίνεται στο σχολείο της, θα το έκανε εαν ήξερε πώς το περιβάλλον ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ; Ή αν ήξερε πώς θ'αντιμετώπιζε κατακραυγή και κοροϊδεία από τον περίγυρό της αντί για ψυχολόγους και "προοδευτικους" γονείς (οι οποίοι άλλωστε δεν θα έβλαπταν τον ευαίσθητο κόσμο της νεαράς με επιπλήξεις); Το εκάστοτε εκθηλυσμένο αρσενικό δεν θ'αναγκαζόταν να δράσει ώς ΑΡΣΕΝΙΚΟ εάν είχε γύρω του πρότυπα και όχι "κουνιστούς"; Γιατί πλέον να μη μπορώ να σε κράξω που το σελώνεις τ'άλογο; Γιατί να προσπαθεί όλος ο κόσμος γύρω μου να με πείσει να "σέβομαι τη διαφορετικότητά σου"; ΓΙΑΤΙ να πρέπει να ΣΕΒΑΣΤΩ την κάθε δική σου ΑΝΩΜΑΛΙΑ; Τι είναι ο σεβασμός και πρέπει να τον σπαταλήσω για πάρτη σου αντί να σε πάρω στο ψιλό; Εσύ είσαι απλά ένα βλαμμένο που προσπαθεί να μοιάσει στα πρότυπά του. Εγώ ο μεγαλύτερος ή εγώ ο εκάστοτε γονέας γιατί δεν φρόντιζα να σε φέρω σε επαφή με διαφορετικά πρότυπα, αλλά περίμενα ΕΣΕΝΑ με το μυαλό που κουβαλάς στην εφηβεία, να βρείς τα δικά σου πρότυπα, τα οποία είναι βασισμένα εξ'ολοκλήρου στην "ανάγκη" σου να πας με γκόμενα/ο και να είσαι "μάγκας"; Από που και ως που η άγνοια σου, κοκορόμυαλε "επαναστάτη" έφηβε, και η αμορφωσιά σου σε βασικά θέματα, όπως λόγου χάριν η γεωγραφία, να θεωρούνται "μαγκιά"; Αντί να ξεστραβωθείς, κάθεσαι και υπερηφανεύεσαι πώς έμεινες στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ από ΑΠΟΥΣΙΕΣ! Μπράβο μάγκα! ΑΥΤΟ είναι κατόρθωμα, όχι αστεία!
    Η "σούμα" είναι πώς αυτή η γενιά, της οποίας μέλος είμαι και εγώ, είναι γενιά κατεστραμμένη. Δίχως πρότυπα, δίχως κανόνες και περιορισμούς, τ'αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Όλος ο κόσμος να μιλάει για δικαιώματα και κανείς για ευθύνες. Για να έχεις δικαιώματα αγαπητό επαναστατημένο 25άχρονο "παιδί" (τα ΜΜΕ φρόντισαν να με μάθουν πώς είμαστε όλοι παιδιά στα μάτια της κοινωνίας μέχρι ΚΑΙ τα 38), πρέπει να έχεις και τις ανάλογες ευθύνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ένα πράγμα μου μεινε έντονα... "που το σελώνεις το άλογο" ??? ΧΑΧΑΧΑΧΑ Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανακεφαλαίωση ...μη με ξεφτιλίζεις στο blog μου, το ανέλυσες καλύτερα απο μένα! και συμφωνώ απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. des to pio apla akoma kai emeis i genia tou 93 ta 10-12 prwta xronia mas ta zhsame se alanes me mpales kai malakies OXI se mia gamimeni o9oni! kai oxi epeidi eimastan 3enerwtoi! alla epeidi 3erame na ZOUME twra to pws alla3ame stin poreia einai allo 9ema...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. '85 εδώ, δηλαδή εν τέλει το πρόβλμα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν κοροιδεύετε τους γκέυ; Οκ πάσσο, καθ' ότι γκόμενα, δεν τα καταλαβαίνω αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή